Haris Alexiou, wie verheugt zich niet op haar ongetwijfeld fonkelende optreden straks, op zaterdag 11 juni, in het Haagse Congresgebouw! Het belooft weer een onvergetelijke avond te worden met in het ‘voorprogramma’ Athina Hadziantoniou uit Rotterdam.

Het ‘voorprogramma’ moet u in dit geval letterlijk nemen. Want in de hal van het nu geheten World Forum Theater, mag deze Hollandse Griekse haar op Griekenland geïnspireerde mozaiek laten zien.

In haar jeugd heeft ze lange tijd in Griekenland gewoond: Kreta, Rhodos, Piraeus en ook de afgelopen twee jaar woonde ze op Kreta. Logisch dat Athina zich door haar vaderland heeft laten inspireren. De ‘echte’ Griekse sfeer komt overduidelijk tot uitdrukking in haar eerder gemaakte tiffany en sieraden en nu dus in haar laatste passie: mozaiek.

Opvallend hierin zijn de afwijkend gebruikte materialen: niet zozeer de overbekende stukgeslagen tegeltjes, maar leisteen. Afkomstig uit de bergen van de Lassithi-vlakte op Kreta, bij elkaar gesprokkeld door haar echtgenoot Vassili tijdens de vele bergwandelingen die hij er maakte.

Wie niet kan wachten tot een half uur voor aanvang van het optreden van Alexiou, kan als warming-up, alvast terecht op haar site www.elounda-art.com

Veel kijkplezier gewenst.